Automotivo Dacia Duster Autoagora 1600

To All-New Dacia Duster έφτασε στην Automotivo!

Κοινοποίηση

Το λατρεμένο SUV, έφτασε στις εκθέσεις της Automotivo, και υιοθετεί με τη σειρά του τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα, που παρουσίασε για πρώτη φορά η Dacia στα νέα Sandero Streetway και Sandero Stepway.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του ανασχεδιασμένου Dacia Duster αποτελούν τα νέα φώτα ημέρας σε σχήμα πλάγιου «Υ» και φυσικά η σχεδίαση της νέας τρισδιάστατης χρωμιωμένης μάσκας.

Το ιδιαίτερα πετυχημένο SUV της Dacia, πέρα από το αισθητικό φρεσκάρισμα που έχει δεχθεί, παρουσιάζει και βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, καθώς η νέα πίσω αεροτομή  μειώνει τις εκπομπές ρύπων έως και 5,8 γρ./χλμ. στις 4κίνητες εκδόσεις.

Αναβαθμισμένο παρουσιάζεται και το εσωτερικό του νέου Dacia Duster, με νέες επενδύσεις και ταπετσαρίες, νέα προσκέφαλα καθώς και δύο νέα συστήματα πολυμέσων που φέρουν καινούρια οθόνη αφής οχτώ ιντσών.

Η κεντρική κονσόλα του ανανεωμένου Dacia Duster έχει επανατοποθετηθεί σε υψηλότερο σημείο ενώ συνοδεύεται από ένα νέο φαρδύ υποβραχιόνιο, το οποίο μπορεί να σύρεται κατά 70 mm. Στο εσωτερικό του διαθέτει χώρο για φύλαξη φιάλης 1,1 λίτρου, ενώ μπορεί να διαθέτει και δύο θύρες USB στο πίσω μέρος του, ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού.

Το ανανεωμένο Dacia Duster παραμένει ένα γνήσιο SUV το οποίο ανταποκρίνεται απροβλημάτιστα στις εκτός δρόμου διαδρομές, με απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 217 mm και γωνίες ράμπας, προσέγγισης και διαφυγής στις 21, 30 και 34 (33 για το 4κίνητο) μοίρες αντίστοιχα.

Η ανανέωση του Duster δεν σταματά εκεί. Αναβαθμισμένα παρουσιάζονται και τα μηχανικά σύνολα, καθώς το SUV της Dacia διατίθεται με αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο EDC, σε συνδυασμό με τον κινητήρα TCe 150. Ακόμα, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ της έκδοσης διπλού καυσίμου (βενζίνης-LPG) έχει αυξηθεί κατά 50%.

Οι επιλογές στους κινητήρες του Duster περιλαμβάνουν επιπλέον τους TCe του ενός και των 1,3 λίτρων με 90 και 150 ίππους αντίστοιχα, τον 1000άρη TCe που λειτουργεί και με φυσικό αέριο αλλά και τον Blue dCi των 115 ίππων, σε 2κίνητη και 4κίνητη έκδοση.

Το Nέο Duster 1.0 TCe 100 LPG, όταν λειτουργεί με υγραέριο, εκπέμπει κατά μέσο όρο 9,5% λιγότερο CO2 από το αντίστοιχο μοντέλο με βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, προσφέρει αυτονομία 1.235 χλμ. χάρη στο συνδυασμό της τροφοδοσίας από δύο ρεζερβουάρ χωρητικότητας σχεδόν 100 λίτρων: 50 λίτρα βενζίνης και 50 λίτρα LPG. Η μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμου LPG, κατά 16,2 λίτρα σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά του Duster με LPG, επιτυγχάνει αύξηση αυτονομίας που ξεπερνά τα 250 χλμ.

Το Dacia Duster έρχεται στην ελληνική αγορά αισθητά ανανεωμένο και όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης. Το καθαρόαιμο SUV της ρουμανικής εταιρείας προσφέρει στον οδηγό μεταξύ άλλων, υποβοήθηση στάθμευσης και προειδοποίηση τυφλού σημείου, σύστημα καμερών πολλαπλής θέασης, προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης κατάβασης και υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα.

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα για να γνωρίσεις πρώτος τις νέες πρωτοποριακές δυνατότητες του All-New Dacia Duster, αμέσως μόλις φτάσει στην Automotivo, ενώ με την απόκτησή του στις εκθέσεις μας θα έχεις: Εγκατεστημένο κιτ υγραεριοκίνησης LPG, 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 5 χρόνια Δωρεάν οδική βοήθεια Automotivo Assistance και πολλά ακόμη Αποκλειστικά Προνόμια!

Automotivo. 30 Χρόνια Σχέση Εμπιστοσύνης!